четвер, 5 серпня 2010 р.

Вибори почалися…

1 серпня відбулися позачергові вибори Пантаївського селищного голови (у зв’язку з достроковим припиненням повноважень Пантаївського селищного голови В. Кукурузи). Характерно, що це були одні з перших виборів, що відбулися за новим   законом «Про вибори…», що вступив у силу напередодні. В засобах масової інформації експерти вже неодноразово вказували на те, що нова редакція закону суттєво спрощує «життя» для провладних політичних сил на майбутніх виборах 31 жовтня.
Зокрема, наголошувалося, що цей закон створено, так би мовити, «під себе». Пантаївські вибори, можна сказати, стали своєрідним тестом – які шанси будуть у інших, «нерегіональних» кандидатів? Як виявилося, шанси були – і чималі. Тут, мабуть, варто пам’ятати, що день виборів – це дійсно єдиний день, коли все залежить від населення, від виборців. Пантаєвським селищним головою було обрано Олександра Погорілого, головного державного гірничо-технічного інспектора територіального управління Держгірпромнагляду по Кіровоградській області. Олександр Миколайович набрав 382 голоса. Кандидати
Л. Швець і Н. Орел посіли, відповідно 2 і 3 місця з 122 і 74 голосами. Кандидат від Партії Регіонів В. Литовченко (тимчасово не працюючий) посів шосте місце з 41 голосом.
Цього дня вибори відбувалися і у Косівці. Новообраним сільським головою став    землевпорядник Косівської сільської ради К. Гориславець, за якого проголосувало 200 односельців. Кандидат від Партії Регіонів  бухгалтер ТОВ «Колос» В. Хом’як посіла друге місце (усього балотувалося 4 кандидати).
Прикметно, що пантаївськими виборами впритул «цікавилися» олександрійські регіонали – протягом виборчого дня у Пантаївці був присутній колишній обласний партфункціонер Степан Цапюк. На виборчій дільниці також було помічено і заступника голови фракції Партії Регіонів в Олександрійській міській раді Віктора Мартиненка. Вочевидь, намагання вплинути своїм «авторитетом» на пантаївських виборців у олександрійських регіоналів минулося марно. Але, судячи з результатів голосування, можна сказати що рейтинг довіри населення до регіоналів аж ніяк не сягає офіційно задекларованих 50%. Можливо, що рейтинг «з’їли» підвищення цін на газ і комунальні послуги (а можливо невдовзі – і на продукти харчування). Що робитиме провладна політична сила 31 жовтня, щоб реабілітуватись перед виборцем – про це залишається лише міркувати. У будь-якому випадку, у цієї команди ще є в запасі «старий-добрий» арсенал виборчих інструментів. З «класики жанру» у Пантаївці 1 серпня вже було помічено службовий автобус підприємства «Бурвугілля», що підвозив виборців до дільниці (явку виборців не назвеш високою – з 1773 виборців проголосувало 834, що складає 47%).  
Наш кор.

Немає коментарів:

Дописати коментар