четвер, 1 липня 2010 р.

Все як у «людей» - в Олександрії теж є «тушки»!

«Тушки оптом, цыплята, импортное мясо обваленное, фарш оптом»
«Тушки выбрали – ...на Украине появится правящая, но временная коалиция...»
З російських інтернет-сайтів 





Щойно вся країна почала спостерігати за процесом формування парламентської коаліції з дивною назвою «Стабільність і реформи» (адже саме поняття «реформи» передбачає відчутний рух - тобто, зрушення попередньої стабільності), як виникла впевненість, що подібні речі неодмінно відбудуться і у нашій центральній глибинці. Дійсно, за логікою політичною, що не завжди перетинається з логікою цивільних громадян, «перебігання» до лав привладних політформацій ніби й не є чимось негідним - адже саме ці люди тепер впливатимуть на вирішення кола важливих і потрібних «питань». А як вже там реагуватиме і що думатиме рядовий виборець - то вже третя справа.



 Отже, детальніше. Місяць травень на Олександрійщині 2010 року ряснів не лише квітучими  каштанами, але й кадровими сюрпризами:







                           Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
                         ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
                 Про призначення А. Юнака головою
          Онуфріївської районної державної адміністрації
                     Кіровоградської області
      Призначити ЮНАКА Анатолія Миколайовича
 головою  Онуфріївської районної державної адміністрації Кіровоградської області.
  Президент України                                      В.ЯНУКОВИЧ
 м. Київ, 14 травня 2010 року
          N 769/2010-рп

Анатолій Миколайович Юнак був членом фракції БЮТ в Олександрійській міській раді. На даний момент на офіційному сайті міськради він і досі значиться у фракції «Блоку Юлії Тимошенко» - можливо, тому, що на ресурсі ще «висить» інформація станом на  16.10.2009 р., або ж депутат Юнак не встиг оформити процедуру перереєстрації. Анатолія Юнака вже було помічено на партійних заходах регіоналів і, судячи з цього, зміна політичного забарвлення є вирішеним питанням - не роздаватиме ж президент грамоти чужим людям. Колишні колеги по фракції БЮТ роз’яснили цю несподівану ситуацію - особливою таємницею подія для них не була. Анатолій Миколайович попередньо повідомив однофракційникам про своє бажання і можливість використати шанс зробити подальшу кар’єру на посаді районного «губернатора». Розмова відбулася у доброзичливому дусі, без образ, метушні і криків, слабкість до яких спостерігається у Верховній Раді. 
 А от справжньою несподіванкою для бютівців стала 94 сесія, на початку якої міський голова зачитав звернення депутата Бадьона про бажання підтримки і перехід з БЮТу до фракції «Рідне місто» (колишня міська Наша Україна). Василь Пилипович впевнено всівся між депутатами з «Міста» Дандою і Лаєвською. Депутати від БЮТ зробили рефлекторну спробу підійти до депутата Бадьона із запитаннями, мовляв, «що сталося?» і тому подібне, але їм швидко заступили шлях керівник РМ Сергій Коваленко і керуючий справами виконкому Павло Пасенчук. Виявилося, що дарма - перетягувати за руки і ноги депутата Бадьона назад до своєї фракції бютівці не збиралися. 



 З приводу інциденту спеціальний коментар для читачів «Відомостей» надав голова фракції БЮТ в Олександрійській міській раді Сергій Журавльов:
- Хай собі залишається у фракції «Рідне місто», як є таке бажання. Зраджувати - це життєве право таких людей. Ми задоволені, що саме сьогодні події мають такий розвиток -  чим менше у нашій фракції залишається подібних осіб, тим більш міцнішає наша політична сила. Дуже добре, що ми попрощалися з Бадьоном, хай і в такий театральний спосіб. Ми вже не робитимемо спроб з’ясувати причини такого вчинку - розмови не відбулося на цей момент. До смішного доходило - Бадьон буквально «ховав» очі.
  Лідер фракції БЮТ, судячи з усього, був налаштований вельми рішуче. Ми ж, у свою чергу, не намагатимемося моралізувати читача і не робитимемо висновків. Залишаться лише деякі питання. На минулих виборах до міської ради громадяни голосували за принципом політичних вподобань. Отже, якщо котрийсь із депутатів задекларує про зміну власної політичної орієнтації, то яким чином тоді сприймати конфлікт депутатських інтересів та інтересів виборця? Населення, виборці (народ - єдине джерело влади за Конституцією України) фактично призначили міську владу шляхом демократичної процедури, що називається «вибори». Призначили, керуючись власними політичними ідеалами. І як тепер має виборець миритися із цим конфліктом?
Володимир МІХАЛЄВІЧ

Немає коментарів:

Дописати коментар