неділя, 4 липня 2010 р.

Загадковий виконком. Чи потрібні громадянам такі таємниці?

 Засідання виконавчого комітету Олександрійської міськради  24 червня не віщувало особливого розпалу пристрастей і розпочалося вельми спокійно. На засіданні були відсутні члени виконкому Степан Цапюк і Сергій Гриценко. Міський голова запропонував членам комітету розглянути питання про затвердження статуту майбутнього єдиного комунального підприємства «Житлогосп», що міська влада планує створити замість кількох існуючих приватних установ. Буквально, ще десяток секунд – і питання було б проголосовано...якби із зауваженнями не виступив присутній на засіданні депутат Іван Бугайченко: «Даруйте, голосування за дану редакцію статуту має відбуватися лише після надходження висновків від двох комісій – профільної (комісія з питань комунальної власності та житлово-комунального господарства) і комісії з питань законності. А я цей статут уперше бачу». Питання було знято з порядку денного засідання виконкому. Іван Бугайченко прокоментував ситуацію: «Треба ретельно вивчити статут, по-перше. А по-друге, я вже зараз бачу грубі помилки, що закладено свідомо чи несвідомо. Наприклад, у переліку видів діяльності підприємства-комунальної установи значиться торгівля горілчаними і тютюновими виробами. Хіба не дивно?» 
Другу загадку «підкинув» член виконкому комуніст Володимир Кудря, який взяв слово після засідання:

– Як нам стало відомо, є намагання сьогодні продати підстанцію «Вугільна», що належить до підприємства «Бурвугілля». Оціночна вартість «Вугільної» раніше складала 2 мільйони 250 тисяч гривень, а зараз ми дізналися, що «Вугільну» оцінено у 650 тисяч. Ми написали листи у відповідні інстанції з вимогою провести перевірку щодо законності такої переоцінки. І тут, 21 червня, ми дізнаємося що до цих же установ надійшов лист від міського голови з проханням утриматися від перевірки. 
Далі Кудря звернувся до міського голови: У мене до вас два питання. Ви з таким листом зверталися?
Скічко: Да.
Кудря: У мене до вас більше немає питань.
Скічко: І мені все зрозуміло – скоро вибори і комуністи відчувають потребу у піарі. (Кудря – сплескує руками ) Дуже шкода, що ви лише зараз згадали про проблеми вугільників. Якби ви цікавилися цим постійно, то знали б про складнощі з боргами за електроенергію і відключенням через це насосів для відкачки води ще у минулому році...
Володимир Кудря також прилюдно заявив, що інтереси компанії, що цікавиться придбанням «Вугільної» лобіює один з депутатів міськради. На прохання уточнити ім’я для читачів «Відомостей», Кудря відповів відмовою: «Не скажу, бо він подасть на мене в суд».

Наш кор.

Немає коментарів:

Дописати коментар