середа, 2 вересня 2009 р.

Вербова Лоза приймала екстремальні автоперегони

У неділю, 30-го серпня, на мотодромі Вербова Лоза відбувся шостий етап Чемпіонату України з гонок на виживання. Ефектне спортивне свято відбулося завдяки спільним зусиллям співорганізаторів, спортивного клубу «Європа-Крос», громадській організації «Небайдужі олександрійці». Титульний спонсор змагань – Благодійний Фонд «Українські соціальні програми» (засновник – депутат обласної ради від фракції БЮТ Віталій Журавльов). У змаганнях взяли участь двадцять два автокросмени, у числі яких були і олександрійці. Гонки без правил – така загальноприйнята думка про екстремальний автокрос. Однак, правила, все ж, існують. Зокрема – не таранити автомобіль, що зупиняється на  трасі під час заїзду. Без таранів цього дня не обійшлося – в результаті, один з автомобілів не зміг брати участь у наступних заїздах через технічний стан.
Підсумки боротьби на виживання такі:  
перше місце посів Олександр Кубечко, номер 108, Ірпінь;
друге – Генадій Козлов, номер 107, Київ;
третє – Анатолій Попов, номер 79, Кіровоград;
четверте – Олександр Мандрик, номер 109, Ірпінь;
пяте  - Валентин Марченко, номер 30, Олександрія.
Спеціальний приз – Кубок президента спортивного клубу «Європа-Крос» Віталія Журавльова цього разу поїхав до Ірпіні разом з фаворитом перегонів Олександром Кубечком.
Інші спортсмени з Олександрії посіли такі позиції: Роман Жосан – 10 місце; Олександр Місюренко і Валерій Сандул поділили 14 місце. Небайдужий олександрієць, спортивний коментатор і співорганізатор змагань Вячеслав Чебишев назвав перегони «гонкою невикористаних можливостей для олександрійської команди». Загалом, оптимістична оцінка – тепер треба реалізовувати себе в наступних змаганнях.
Після завершення церемонії нагородження Віталій Журавльов дав коментар для «Олександрійських Відомостей»: «Ми втретє вже підтримуємо такого роду змагання, що відбуваються в Олександрії. Це, можна сказати, вже добра традиція і певна стабільність – як ви бачите, з кожним роком кількість підприємств, що беруть участь в організації свята, збільшується. Наступного разу, я певен, їх уже буде більше. Сьогодні, коли  загальноукраїнський наголос ставиться на футбол, ми вирішили підтримувати технічні види спорту – дати можливість зберегти набуті спортивні цінності, здобути нові. Вербова Лоза має всі перспективи для включення в перелік найкращих європейських трас. Кілька років роботи в цьому напрямку – і можна вже буде отримати помітні позитивні зрушення. Звісно, що постійно варто памятати про важливість популяризації технічних видів спорту. І, можливо, вже наступного року, весь оргкомітет, всі співорганізатори будуть не просто спостерігачами і вболівальниками на змаганнях, а вийдуть на трасу як спортсмени і змагатимуться в окремому заїзді». 

1 коментар: