вівторок, 15 вересня 2009 р.

Факти красномовніші за слова


11 вересня у нашому місті відбулася непересічна подія – за адресою вул. Свердлова, 1 відкрито соціальний магазин «Продукти» та соціальну аптеку №1 ТОВ «Золотий клєвєр» під егідою Олександрійського благодійного міського Фонду «Українські соціальні програми». В умовах економічної нестабільності в державі ці заклади покликані допомогти пільговим категоріям громадян придбати основні продукти харчування та ліки. Позаду велика, кропітка робота, що передувала відкриттю магазину і аптеки. Задля ідеалів милосердя і гуманізму благодійним фондом подолано багато перешкод, тож слова щирої подяки хочеться сказати його засновнику та голові правління Віталію Журавльову за опікування проблемами інвалідів, учасників Ввв, афганців.... Божа милість на боці тих, хто робить праве діло, тож перед тим, як ці заклади відкрили свої двері покупцям, за православними традиціями, було проведено церемонію освячення приміщення.
            На урочистім відкритті міський голова Олексій Скічко зазначив, що в Олександрії діє 400 магазинів, але сьогодні вперше відкриваються саме соціальні торговельні заклади, а це – благодійний внесок для всього міста. На входини Олексій Омелянович від міської влади подарував картину з гербом міста та електронну техніку, що буде використана за призначенням. Святом назвала відкриття магазину і аптеки для малозабезпечених громадян секретар міської ради Олена Богоявленська і підкреслила, що у роботі цих закладів витримано соціальну справедливість. У наш час прагнення підняти життєвий рівень населення вітається усіма, і такий крок в Олександрії здійснив благодійний Фонд. Засновник і голова правління Олександрійського благодійного міського фонду «Українські соціальні програми» Віталій Журавльов пожартував, що відкриття припало на символічні строки – з часу отримання дозволу на оренду приміщення по Свердлова, 1 минуло 9 місяців. А потім вже серйозно доповнив, що йому хотілося б, аби людей навіть не цікавило слово «соціальний». Реалії сьогодення свідчать про потребу олександрійців у доступних товарах. «Ідея відкриття цих закладів належить саме їм – мешканцям міста», – сказав Віталій Журавльов.
            Участь в урочистому відкритті соціальних магазину та аптеки також взяли перший заступник міського голови Володимир Турчененко, заступник міського голови, начальник управління ЖКГ Анатолій Біджаков, представники громадськості та ЗМІ. Лічені секунди перед відкриттям люди провели в хвилюючому очікуванні, адже у їх перемагало бажання зайти до магазину та аптеки. І коли нарешті Віталій Журавльов урочисто розрізав червону стрічку, перші покупці стрімко пройшли до прилавків, де зацікавлено почали оглядати представлений асортимент товарів. Покупців приємно здивували помірні ціни. Нагадуємо, купувати продукти та ліки в соціальних магазині та аптеці мають право всі, а люди, котрі відносяться до пільгових категорій отримають ще й знижки 10% і 15% відповідно. На виході з магазину я запитала в людей, яке в них склалося враження після відвідування цих закладів: комусь найбільше подобаються ціни, як у виробника, іншим – що тепер є можливість купувати ліки та продукти поряд з оселею.
Позитив від соціального магазину «Продукти» та соціальної аптеки№1 ТОВ «Золотий клєвєр» зрозумілий всім. Бажаєте переконатися? Озбройтеся калькулятором і підрахуйте: відвідавши ці заклади, Ви суттєво зекономите на продуктах першої необхідності. Такі соціальні програми — це суттєва допомога інвалідам, ветеранам, малозабезпеченим громадянам. Сподіваємося, подібні заклади будуть діяти і в інших куточках Олександрії.

Немає коментарів:

Дописати коментар