субота, 29 серпня 2009 р.

Перший Центрально-Український Бульдозер відбувся 23 серпня

Про фестивалі скучно писати і скучно читати – на фестивалях бажано бути присутнім. Тим більше, якщо фестивальний захід відбувається у тебе вдома. Тим більше, якщо це історично перший міжнародний фестиваль альтернативної музики в Центральній Україні – Bulldozer Alexandria Open Air-2009.

П'ять годин, з сімнадцятої до двадцять другої, майданчик за РАЦСОМ був насичений важким звуком, притаманним, як і водиться, бульдозерній техніці. Час від часу розвантажувати публіку допомагали окремі виступи інструментальних виконавців і груп більш легких вагових категорій. З-поміж виступаючих варто відзначити кременчужан Run for Rescue (new school hardcore), олександрійців Magavira (ethno doom) і Палево (stiob-punking-turboshanson). Безперечні фаворити вечора - Nelly Scream зі Світловодська (deathcore\ melodic metalcore). Команда звучала на диво гармонійно і ультрадрайвово, харизматичність і оригінальний вокал забезпечував Антон Frez Щербаков – глядачі оцінили це вже з перших хвилин виступу (27-го серпня, до речі, Nelly Scream відзначатимуть першу річницю від дня створення колективу).

Про мости взаємопорозуміння і дружби. Відомий драмер Вадим Шубін, один з найкращих барабанщиків Росії, який виступив з сольним номером, довго спілкувався з українцями. Про музику, звісно. Загальний рівень української сцени Вадим оцінює, як доволі високий – через “фірмовий”, західний саунд. В Росії українських музикантів можна визначити безпомилково – за звучанням, говорить Вадим. Сам він родом із Забайкалля, відтепер працює в Москві, в липні повернувся з Норвегії, нещодавно був з гастролями в Києві - от і відома всім доля артиста, весь час у дорозі. Гості фестиваля, байкери з Польщі, теж привезуть додому дух свята – один з хлопців, у спеціальній промові зі сцени сказав багато теплих слів і зізнався, що йому дуже сподобалося в Олександрії. Можливо, один з наступних Бульдозерів буде, якраз польсько-українським? Після концерту, за старою рокнрольною традицією, учасники влаштували джем – на одній сцені разом заграли музиканти з різних груп, різних міст, різних країн.

Фестиваль відбувся – завдяки численним розуміючим спонсорам, олександрійським промисловцям і підприємцям, титанічним зусиллям оргкомітету і його голові Вікторії Покорі, громадській організації “Клуб любителів живого звуку “Буллет” (голова зборів Андрій Вишневецький), відчутній підтримці міської ради, олександрійській і кіровоградській пресі. У важкі моменти на допомогу фестивалю прийшли 1%-ні байкери. Спільними зусиллями Бульдозер проклав свою першу дорогу в Центральній Україні і заглушив двигун до наступного року. Другий фестиваль планується присвятити історії Олександрії часів громадянської війни. До зустрічі за рік!

на фото: Nelly Scream інші фото

Немає коментарів:

Дописати коментар