четвер, 24 вересня 2009 р.

Подвигу взірець



22 вересня олександрійці, ветерани ВВв – учасники партизанського й підпільного руху відзначили День партизанської слави.
Спочатку – мітингом та покладанням квітів на Братській могилі, а потім – урочистим заходом в приміщенні міського музею Миру. По прибутті з мітингу на ветеранів чекала святково вбрана зала музею. Усе підтримувало піднесний настрій свята: і причепурена сцена, і напис на ній. Він проголошував: «Я єсть народ, якого правди сила ніким завойована ще не була».
Вітали героїчних партизанів з Днем партизанської слави учні шкіл (доречні пісні та чудовий вокал сприяли приємній атмосфері зустрічі), а також керуючий справами виконавчого комітету В.Литовченко, котрий під час промови згадав своїх дідів, які загинули в роки ВВв.
Людмилі Іллівні Діброві, Григорію Васильовичу Нікітенку, Василю Захаровичу Куницькому, Ганні Михайлівні Тобілевич, Миколі Мокійовичу Бойку та іншим ветеранам-підпільникам були вручені почесні подяки від міського голови. Ганні Іванівні Держаковій, окрім почесної подяки, за безцінний внесок у визволення Олександрії та патріотичне виховання молоді, була вручена почесна грамота. Героїчних партизанів та підпільників оплесками вітали учні олександрійських шкіл, котрі прийшли на зустріч до музею Миру разом з вчителями, представники міської ради та всі присутні.
фоторепортаж

Немає коментарів:

Дописати коментар