четвер, 31 грудня 2009 р.

2009 рік минув на користь жителів Олександрійщини


2009 рік для районної організації ВО «Батьківщина» запам’ятається напруженою, але плодотворчою працею. Зокрема, щодо організаційної роботи, то лише протягом цього року організація зросла на 231 чоловік і на сьогодні налічує 1021. Розповідає голова районної організації ВО «Батьківщина» Євгенія Ніколаєва:
- По-перше, цього року перейдено 1000-ий рубіж наших прихильників у районі. Це люди, які дійсно підтримують ВО «Батьківщина» і її лідера, які свідомо вступили в наші лави. По-друге, це знаковий рік, ми відсвяткували другу річницю нашої партії, а районна організація – свою 10-ту річницю буде святкувати в березні, тобто, у нас попереду, в 2010 році, визначне для нас свято. 
Євгенія Олександрівна розповідає про те, на що, в першу чергу, була спрямована робота організації, яку вона очолює: 
- Це допомога мешканцям Олександрійщини в захисті їхніх прав. Багатьом людям ми сприяли в перерахуванні пенсій, тобто, надавали роз’яснення, консультували, на яку пенсію краще перейти, і безпосередньо зверталися до Центрального Управління Пенсійного Фонду України і його керівника Бориса Зарудного, який значно нам допомагав. Багатодітнім сім’ям ми допомагали вирішити соціальні питання. Дійсно, лише з 1 січня 2010 року набирає чинності Закон України від 19.05.2009 № 1343-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту багатодітних сімей», але таким сім’ям ніхто не підказав, що їм можна звертатися за оформленням допомоги, як малозабезпеченим сім’ям. У результаті, ми звертаємося з запитами, і сім’ям нараховується допомога у розмірі більше 1000 грн.
Таких сімей у нас вже багато. Адже люди між собою спілкуються про те, що ми дійсно допомагаємо вирішувати питання в правовому полі. Як відомо, у цьому році прийнята постанова про безкоштовне оформлення державних актів на землю. У цьому є заслуга і нашої районної організації. Ще в квітні 2009 року на прийом до народного депутата від фракції «БЮТ» Валерія Кальченка, який закріплений за нашим регіоном, звернулися мешканці Нової Праги з проханням вирішити питання щодо безкоштовної видачі державних актів на землю. Ми писали відповідний лист Кабінету Міністрів України з підписом В. Кальченка, було надіслано лист і до Держкомзему. Юлія Тимошенко збирала сільських голів на нараду, де не раз прозвучала ця пропозиція, яку тепер втілено в життя. Тобто, коли всі гуртом почали ініціювати, врешті решт постанову було прийнято. Інша справа, що її втілення гальмується на місцях, але ми намагаємося допомагати і в цьому плані. Закликаємо людей, щоб вони могли скористатися своїм законним правом, і допомагаємо розібратися в правових колізіях, складних ситуаціях. Щоб для них рішення про оформлення державних актів на землю було якомога дешевшим і якнайшвидшим.
Так, районна організація ВО «Батьківщина» сприяє реалізації державної програми, ініційованої прем’єром на місцевому рівні. Та цим не обмежується її широкий спектр справ на користь людей, запевняє Євгенія Олександрівна:  
 - Не можу не зазначити, що нашою організацією було недопущено закриття кількох шкіл по району. До тих пір поки діятиме мораторій на закриття шкіл у сільській місцевості, прийнятий верховною радою у 2008 році, доти ми будемо проводити відповідну роботу. Все-таки,  завдяки підтримці уряду, завдяки ініціативі Ю. Тимошенко, я кожна породілля отримує допомогу при народженні дитини, яка виплачується протягом трьох років. Є мотивація для того, щоб народжувалося більше дітей, і дуже багато народжується саме в селах. Як не дивно, але молодь їде в село, тому не на часі закриття шкіл. Також було вирішено питання про внесення змін до постанови уряду, що стосується порядку реєстрації безробітних, там була умова при веденні особистого селянського господарства людей не ставили на облік в центр зайнятості. Зараз зміни внесено, і люди можуть зареєструватися. Завдяки депутатам районної ради, активному збору партійних внесків було надано чимало благодійної допомоги, зокрема, дитячим садочкам - іграшки, тонометри -  ФАПам, радіомікрофони - будинкам культури і чимало іншого. Ці кошти не випрошені і не завезені, а акумульовані на місцевому рівні. Робота в цьому напрямку систематизована і активізована. 
Хочеться підкреслити, що після минулих виборів 2007 року, діяльність всіх місцевих осередків політичних партій в Олександрійському районі було якщо не припинено, то принаймні не було видно їхньої  роботи. Тільки передвиборчою компанією вони активізувалися. А районна організація ВО «Батьківщина» була активна всі ці два роки і свою діяльність не припиняла. Було відвідано всі села і селища району (а їх в нас 79), проводили виїздні прийоми і зустрічі з людьми. Євгенія Ніколаєва запевняє, що організація, яку вона очолює, буде так активно працювати і надалі, оскільки з обранням Ю. Тимошенко на пост Президента України роботи значно побільшає і каже: «Я дуже пишаюся тим, що мені доручили два роки тому очолити організації і я намагалася виправдати покладену довіру». І відзначає, що голова районної організації по своїй роботі має незамінних помічників:
- Це місцевий апарат, керівник громадської приймальні Андрій Гулий. Але найбільші помічники - це голови первинних організацій в селах і селищах. Ці люди на громадських засадах, завдяки своєму інтузіазму працюють на благо партії. Перш за все, слід відзначити голову Новопразької первинної організації Тамару Калюту, голову Куколівської первинної організації Тамару Дуднік, голову Бутівської первинної організації Володимира Дмитрика і, звичайно, найбільший осередок наших прихильників в Олександрійському районі - це 
с. Долинське, там місцевий осередок очолює Віта Боцман. Серед членів партії є багато активістів, які допомагають нам вирішувати проблемні моменти. У будь-яких питаннях, у тому числі, фінансовому плані найбільше нам допомагає депутат обласної ради Віталій Журавльов. Серед депутатів районної ради слід відзначити Анатолія Карпусенка. І це подяка за значну підтримку Юрію Скічку, Віталію Згамі, Вікторові Живанову, Павлу Фесюку. Сподіваюся на продуктивну співпрацю з ними і надалі.
Голова районної організації ВО «Батьківщина» Євгенія Ніколаєва вітає всіх з Новим Роком і бажає міцного здоровя, наснаги і продуктивної праці на благо нашої України.

Немає коментарів:

Дописати коментар