четвер, 26 листопада 2009 р.

Захист майора Ярошевського

   Кодекс честі, любов до Батьківщини, спроможність прийти на допомогу, відчуття дружнього плеча, дисциплінованість – це головні критерії виховання молоді у військово-патріотичному клубі «Захист».
   Робота клубу базується на теорії Слов’янської школи Захисту (засновник - М.М.Злотніков), яка основана на психо-фізичній підготовці, філософії православ’я та військово-прикладних єдиноборствах. Одним з послідовників свого наставника став А. Ярошевський, віце-президент клубу «Захист». Він використав на практиці  і доповнив своїм досвідом теоретичний доробок М. Злотнікова. «Наше завдання – дати людині  відчути впевненість у своїх силах, виховати в собі  християнський дух гуманності , звільнитися від егоїзму і злоби, захистити себе і тих, хто поруч, про що говорить  і назва нашого клубу», - так окреслив ідею роботи клубу його  керівник.

   Андрій Володимирович Ярошевський закінчив Харківське вище авіаційно-інженерне училище, був призером  Харківської області з САНЬДА (вільний двобій в УШУ), призером Чемпіонату Національної гвардії України з рукопашного бою, призером регіональної першості внутрішніх військ з універсального  бою; пройшов атестацію на I-Дан з військово-спортивного багатоборства  та III-Дан з КЕМПО-ДЗЮ, має звання тренера вищої категорії та судді Національної і Міжнародної категорій, а в 2008 році наказом Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту йому присвоєно звання «Заслужений тренер України з військово-спортивного багатоборства».
   У 1996 році для дітей військовослужбовців він створює секцію КЕМПО-ДЗЮ (комплекс, який включає взаємопов’язані системи бойових та військово-прикладних єдиноборств з морально-етичним вихованням) на базі Олександрійської військової частини, для підготовки дітей до вступу до військових учбових закладів та  служби в армії. Та кількість вихованців, які почали займатися в секції, і їхні високі досягнення призвели до того, що у 2000 році було зареєстровано національно-патріотичний клуб «Захист», який на сьогодні  налічує біля 400 членів. Клуб має філії у Димитрово, Протопопівці, Користовці та Пантаївській школі-інтернат. А з 2005 року, на базі клубу, створено обласну Федерацію військово-спортивного багатоборства, до якої входять клуби Кіровограда, Новгородки, Знам’янки та Світловодська.
   До клубу приходять ті, хто хоче навчитися захищатися, і ті, хто мріє стати військово-службовцем або працювати в МВС і МНС. Там підлітки, після певної  психологічної та загально-фізичної підготовки, вивчають навички рукопашного бою, користування зброєю, вивчають топографію, орієнтування на місцевості, також знайомляться з історією рідного краю, зустрічаються з ветеранами ВВв. Для клубівців проводять екскурсії територією військової частини, аеродрому, до краєзнавчого музею, проводять марші місцями бойової Слави. У рамках акції «Чисте місто» вони доглядають за меморіалами та місцями поховання загиблих воїнів. Влітку вихованці клубу разом з тренерами виїздять до спортивних таборів, де відчувають смак військово-польового життя, тренуються та набувають корисних життєвих навичок (ставлять намети, готують їжу тощо). Традицією клубу стали показові виступи на місцевих заходах та надання допомоги учбовим закладам в організації і проведеннї військово-спортивних змагань серед молоді. Вихованці клубу приймають участь у Всеукраїнських, Європейських і Світових змаганнях, де здобувають високих успіхів та досягнень. Тричі клуб «Захист» завойовував перехідний кубок Всеукраїнського дитячого патріотичного об’єднання (ВДПО) «Майбутнє України». У цьому році, міською та обласною Радами, за свої досягнення шестеро вихованців клубу отримали путівки до Міжнародного літнього табору «Артек», ще десять – були нагороджені  наручними годинниками та грошовими преміями, а кращим спортсменом 2009 року було визнано члена клубу «Захист» Чемпіона Світу з військово-спортивного багатоборства та Чемпіона Світу з Тайського боксу – Жайворонка Костянтина.
«Головне в нашій роботі – зробити все можливе, щоб підлітки стали повноцінними Громадянами своєї країни, – підкреслив  А. Ярошевський, – ми даємо молоді альтернативу – нормальний здоровий спосіб життя.
   У своїй роботі я намагаюся направити енергію і наснагу підлітків у корисне русло, на особистих прикладах пояснюю, як реагувати в різних ситуаціях і як вирішити ту чи іншу проблему. Навіть неформальне  спілкування ми використовуємо, щоб показати, як повинна поводити себе культурна людина в суспільстві, взагалі та окремих випадках».
Військово-патріотичний клуб «Захист» є тією віхою в нашому житті, яка відновлює і підтримує престиж військово-службовця, залучає молодь до занять спортом, дає молодим людям можливість стати справжніми чоловіками і використати свою силу на користь Батьківщини та суспільства.

Немає коментарів:

Дописати коментар