четвер, 27 серпня 2009 р.

В разі пожежі телефонуйте за номером 101

17 серпня в місті сталася пожежа – через коротке замикання загорілася одна з кімнат квартири дев'ятого поверху будинку, що по вулиці 20 років Жовтня. Повідомлення про пожежу надійшло до оперативно-диспетчерської служби о 13:26 ( телефонувала господарка квартири ), о 13:29 пожежно-рятувальні машини вже були на місці події. Розповідає начальник караула, капітан служби цивільного захисту Олександр Гілюк: “ Щойно ми повернули з Першотравневої на проспект Леніна, відразу побачили густий чорний дим. За вікном квартири ми визначили, яка з кімнат горіла – це була спальня (рятувальники за типом будинку відразу визначають розташування кімнат у квартирі – прим. кор.). По приїзді на місце прийняли рішення про розстановку сил і засобів, один ствол подали автодрабиною з вулиці, другий – з іншої сторони будинку, через сходові марші, щоб запобігти подальшому розповсюдженню вогню. Одночасно з гасінням пожежі потрібно було провести димовилучення. Сходи, що вели на дах, були забрані гратами, люк теж було зачинено. Щільний дим заповнював простір, починаючи з сьомого поверху – деякі мешканці залишали через це свої квартири. Ми відкрили люки технічного поверху і люк, що веде на дах – після цього дим почав розсіюватись. О 13:54 пожежу було локалізовано – розповсюдження вогню припинено. ”

Збитки від пожежі встановлюються. Вогнем знищено домашні речі, ліжко, телевізор, вхідні двері до кімнати, віконна рама, шафа, дерев'яні конструкції балкону. Постраждала від пожежі спальна кімната, другу кімнату і кухню вдалося врятувати.

Інспектор відділу наглядово-профілактичної діяльності Світлана Шабанова повідомляє про збільшення динаміки пожеж у серпні: майже щодня стається кілька пожеж. В основному, це пожежі на відкритих територіях. На жаль, більшість олександрійців не виявляє громадської активності – часто жителі пасивно спостерігають за процесом горіння лісосмуг, посадок, земельних ділянок і починають бити на сполох, коли вогонь вже стає загрозою їхньому власному майну. Пожежі у житлових приміщеннях більше притаманні зимовому періоду, а він, до речі, вже не за горами. Тому варто перевірити стан електромереж і електричних приладів у своєму помешканні. І пам'ятати, що терміново повідомивши про ознаки пожежі за номером 101, можна допомогти уникнути прикрих наслідків вогняної стихії.

Старший пожежний, сержант служби цивільного захисту Сергій Яровий. Драбиною дістався до палаючої кімнати на дев'ятому поверсі.

Немає коментарів:

Дописати коментар