понеділок, 7 березня 2011 р.

Фабрика футболу. Готуй сани взимку.

Ось і прийшла весна, але весна календарна. В повітрі запахло… ні, не квітами цвітучими та молодим зеленим листям – футболом запахло! До кінця чемпіонату лишилося 14 турів. Готуючись до офіційних поєдинків ПФК «Олександрія» перемогла молодіжну збірну Нігерії, а вболівальники клубу збираються в дорогу, подорожувати за своєю командою. На виїздах команда потребує активної підтримки. Сідайте у потяг, автобус чи машину і їдьте Україною за своїм клубом.

Весна-красна. Вже потроху і ми починаємо звикати до «весняного футболу». Спочатку стартували Ліга Чемпіонів та Ліга Європи. 21 лютого дано старт новому реаліті-шоу на телеканалі «Інтер» - «Команда мрії». Фінальною крапкою цього проекту повинен стати футбольний матч між командою любителів футболу та Національною збірною України. Не так давно подібний проект закінчився в Німеччині, де любителі з тріском програли основі «Баварії» з рахунком 13:0.
А вже 20 березня розпочинаються матчі і в Першій лізі. Будемо сподіватися, що вболівальники ПФК «Олександрії» скучили за футболом, і тому трибуни КСК «Ніка» будуть того дня заповнені вщент! Але одна справа, коли є підтримка клубу вдома, і зовсім інша - на виїзді. Ми вже згадували на початку року про виїзди у 2010 році, а тепер зазирнемо в календар, щоб спланувати майбутні поїздки за «Олександрією».
Там за лісом, за горами. До кінця чемпіонату лишилося рівно 14 турів – 7 домашніх, та 7 гостьових. Розпочинаємо вдома в матчі з «Геліосом», командою Романа Покори, та закінчуємо із алчевською «Сталлю», клубом Анатолія Волобуєва. Географія виїзних матчів в другій половині сезону без поїздок на захід України: Охтирка, Київ, Молодіжне, Одеса, Ялта, Армянськ, Кіровоград. Як і рік тому весняну частину чемпіонату розпочинаємо на виїзді з «Нафтовиком». Хочу нагадати, що у березні 2010 року нам вдалося вивезти до Охтирки два Ікаруси з уболівальниками. Хочеться, щоб і цього разу кількість була не меншою. Тут все залежить від Нас, шановні вболівальники!
Закінчиться сезон 2010/2011 виїздом до обласного центру. Минулого року на гостьовому секторі вдалося зібрати близько 300 олександрійців. Як Ви зрозуміли, ігри на виїздах будуть не з легких, а тому, як ніколи, клубу потрібна Ваша підтримка! З попередніх записів нашого блогу ви могли переконатися, що підтримуючи команду на виїздах Ви не лише маєте змогу спостерігати за самим футболом, а ще до гри ознайомитися з цікавими містами, де проходять матчі. Ви маєте змогу прогулятися вулицями міста, чи посидіти в затишному кафе, чи то поспілкуватися з місцевими та розповісти їм про силу та непереможність нашого клубу. І навіть, у Вас буде змога поплавати в Чорному морі, коли ПФК «Олександрія» зіграє в Ялті з «Жемчужиною» – новоствореною командою, яка замінила в турнірній таблиці калінінський «Фенікс-Іллічовець.
Турист і зелений змій. Пам’ятайте, що на виїздах, як ніколи потрібна активна підтримка. Саме на виїздах кожен вболівальник дійсно «на вагу золота». Часто в гостьовому секторі збирається не більше десятка олександрійців, кожен голос надає фанатській пісні тієї потужності, яка допоможе нашим гравцям відчути тепло і підтримку рідних вболівальників, щоб добре було чутно на весь стадіон суперників. Але шановні, приїхати до чужого міста та просто просидіти дев’яносто хвилин на лавці, лузаючи насіння і попиваючи пиво, чи борючись з похміллям – це не є активна підтримка клубу! Якщо Вам «впадлу» голосом підтримувати клуб і надривати своє горло, то краще сидіть вдома. Від такої «шаленої» віддачі клубу не холодно і не гаряче. Так само як і не буде гарного результату на табло, якщо футболісти теж будуть грати «спустивши рукава». Давайте разом створювати неповторну підтримку на виїздах. Треба вболівати так, щоб місцеві були приємно враженні. Треба вболівати так, щоб ПФК «Олександрія» забув, що клуб на виїзді, і гравці грали розкуто та не боялися суперника, навіть, якщо це ім’я одного з самих титулованих клубів – «Чорноморець».
Не жалійте грошей на квиток. Сідайте у потяг, автобус, машину, чи то просто автостопом їдьте по Україні за своїм клубом. Гравцям завжди важко грати на виїздах, психологічно, коли на стадіоні нема своїх вболівальників. Шановні, у Вас є два шляхи підтримати команду на виїзді: або ви засядете за монітори своїх комп’ютерів і будете спостерігати за текстовим он-лайном, або плюнете на все і поїдете на виїзд, щоб наживо побачити гру та підтримати клуб нашого міста. Повірте при таких вболівальниках, при такому ставленні до клубу, до гравців, вони обов’язково віддячать нам перемогами, великими Перемогами! Перемогами, якими нас продовжує радувати команда Володимира Шарана.
Не ходіть, діти, до Африки гуляти. Вже третій раз відправившись на тренувальний збор на берег Середземного моря, 25 і 28 лютого олександрійці провели по два контрольні матчі на день. Відповідно, казахстанський «Каспій» і польський ГКС «Катовіце», а також молодіжний склад пітерського «Зеніта» і навіть молодіжна збірна Нігерії – всі вони були биті нашими хлопцями з загальним рахунком 10:4. Не хотілося б перехвалити олександрійських гренадерів, тому стримаємо емоції і дочекаємось офіційних матчів. Тільки баталії на весняних полях, покажуть нам, чия методика підготовки є більш ефективна. Чи то болотистопластмасова кримсько-карпатська, чи зеленогазонна турецька методика.
                                                                                                        Андрій Прайд
*Фабрика Футболу — спільний проект фанів ПФК „Олександрія” і Олександрійських Відомостей. Щотижня фанати дописують про те, що цікаво їм самим. Це можна назвати блоґом у газеті, а можна — і блоґом на Алнеті. Фабрика Футболу присутня і в аудіоваріанті у подкастах програми Відомості (підписатися можна за адресою: http://c-pod.molode.com.ua/author/vidomosti/feed/)

Немає коментарів:

Дописати коментар